lørdag den 7. marts 2015

En deltagerorienteret festival

D. 11. til 14. marts afholder danseteatret Bora Bora, festivalen ”Bora Bora Platform”, som har fokus på ny nordisk dans. Festivalen skal skabe rammen for en dialog mellem kunstnere og publikum om dans og performance i dag. Programmet vil til dels bestå af danse- og performanceforestillinger, men også workshops, debatter og feedbacksessions. Publikum vil på forskellige platforme blive inviteret til at deltage i debatten om den kunst, de erfarer og oplever undervejs. Det er muligt efter en endt forestilling at gå hen på Headquarters til et glas vin og en samtale med en fremmed for at få stof til eftertanke og italesætte oplevelsen. Hvis den enkelte bedre bearbejder tankerne på papir er det også muligt at give et skriftligt bidrag på en stor ”grafitti-væg” i foyeren eller på sociale medier som Instagram og Facebook.
En forestilling som jeg ser særligt frem til er ”Hoods”, som befinder sig i grænselandet mellem forestilling og installation. Tilskuerne bliver en del af performancen, som er udformet som et møde i en hemmelig orden. Deltagerne bliver iført kostumer og kan frit bevæge sig rundt i det scenografiske landskab, hvor det okkulte møder det langtrukne og dødelige.
Et andet interessant deltagerinvolverende tiltag er tre gratis playdate workshops, hvor tilskuerne kan komme bag om forestillingerne og være dansere i et par timer. Koreograferne på forestillingerne ”Noir?”, ”Don*Gnu” og ”Of Family and Deer” instruerer deltagerne i sine arbejdsmetoder og dansetrin.
Derudover vil der blive afholdt tre seminarer, der stiller relevante spørgsmål til dans- og performancekunst i dag. Eksempelvis kommer Vera Maeder fra HELLO! EARTH og fortæller om Wilderness-projektet, hvor formålet var at skabe danseforestillinger i fjerntliggende områder i de nordiske og baltiske lande. Seminaret vil diskutere, hvor moderne dans kan drage fordel af nye måder at tænke på sin egen tilknytning til det omgivende samfund. Derudover vil der være et seminar, som med udgangspunkt i publikums tilbagemeldinger under Bora Bora Platform diskuterer, hvordan forholdet mellem kunstnere, kuratorer og tilskuere kan forbedres.

                      Bora Bora Platform kommer til at tage sit publikum med på en rundtur på kunstens forskellige platforme, hvor der vil være rig mulighed for at komme med inputs og afprøve grænser. Det bliver en anderledes festival med plads til både nysgerrige teatergængere og kunstinteresserede.Ingen kommentarer:

Send en kommentar